Telsizlerde menziller göz önünde bulundurmamız gereken önemli faktörler arasındadır. Bunun için kendimize telsiz frekans aralığı nedir? İki yönlü telsizler için seçilecek en iyi frekans aralığı hangisidir? Uzun menzilli telsizler nelerdir? gibi soruların yanıtlanması gerekmektedir. Gelin telsiz menzilinin ne olduğuna ve uzun menzile sahip telsizlerin özelliklerinden bahsedelim.
Menzil, iki yönlü telsizlerin iletişim kurabileceği mesafe anlamına gelir.Telsizleri kullanırken menzil, iki cihazın birbirinden ne kadar uzakta olabileceği ve sinyal etkilenmeden çalışmaya devam edebileceğine karşılık gelmektedir. Uzun menzilli telsiz seçiminden emin olmak için menzili olumsuz etkileyebilecek sorunların faktörlerini, bu sorunları nasıl azaltacağınızı ve hangi cihazların iletişiminizin menzilini en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olabileceğini anlamanız gerekmektedir. Menzil, manzara, hava koşulları ve iki telsiz arasındaki engeller gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Bu farklı faktörlerin sinyali nasıl etkilediğini anlamak, iki yönlü telsiz seçimini yapabilmeniz ve menzili en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olacak herhangi bir ek ekipman satın alabilmeniz açısından önemlidir.
Bir telsizin maksimum menzili çeşitli faktörlere bağlıdır ve en önemli üç faktör şunlardır:
Her telsizin çekim gücü yani menzili değişiklik arz eder 5 km menzile sahip telsiz varken, 100 km menzile sahip telsiz çeşidi de bulunmaktadır. Uzun menzile sahip telsizler daha kaliteli ve kesintisiz iletişim kurmanıza olanak tanır. Uzun menzilli sahip telsizler tercihi yaparken kullanacağınız sektör ve pek çok faktör etkilemektedir. Uzun menzile sahip telsizler;
Menziller iki yönlü telsizlerin ne kadar mesafede iletişim kurdukları gösterir. 50 km menzilli telsizler 50 km’ye kadar çekim sağlayan telsiz çeşitleridir. Menzili etkileyen pek çok faktör bulunmaktadır. Bu faktörler; engeller, manyetik alanlar ve coğrafi konum vb. olarak sıralayabiliriz.
Pek çok alan ve sektörde kullanılan 50 km menzilli telsizler ve en çok kullanılan sektörler aşağıdaki gibidir:
50 km menzile sahip telsiz çeşitlerini inceleyecek olursak bu telsizleri şu şekilde listeleyebiliriz:
Her telsizin bir çekim kapasitesi bulunmaktadır. 100 km menzilli telsizlerde 100 km mesafe çeken orta menzilli telsizlerdir. Uzak mesafelerde iletişim kurmanıza olanak tanıyan 100 km menzilli telsizler ile kaliteli ses akışı almak mümkündür. Telsizin görüşme mesafesi yalnızca çekim gücü ile alakalı değildir. Coğrafi konum, engebeler ve diğer çevresel etkenler bu gücü etkileyerek görüş mesafesini daraltabilir. Bu yüzden 100 km menzilli telsiz kesin olarak 100 km çekecektir diye bir kanı olamaz
Pek çok alan ve sektörde kullanılan 100 km menzilli telsizler ve en çok kullanılan sektörler aşağıdaki gibidir:
100 km menzile sahip telsiz çeşitlerini inceleyecek olursak bu telsizleri şu şekilde listeleyebiliriz.
Uzun menzilli telsizler kesintisiz iletişim kurmanıza olanak tanır. Menzili etkileyen pek çok faktör bulunmaktadır. Sim kartlı uzun menzilli telsizler bu faktörlerden etkilense dahi çekim kapasitesi yüksek olan telsizlerdir.
Pek çok alan ve sektörde kullanılan sim kartlı uzun menzilli telsizler ve en çok kullanılan sektörler aşağıdaki gibidir:
● İnşaat Şantiyeleri
● Fuarlar
● Siteler
● Okullar
● Tatil Köyleri
● Otopark İşletmeleri
● Fabrikalar
● AVM
● Fuarlar
● Siteler
● Okullar
● Tatil Köyleri
● Otopark İşletmeleri
● Fabrikalar
Piyasada satılan uzun menzilli telsiz fiyatları menziline göre seçeceğiniz telsiz markasına göre farklılık göstermektedir. Hytera markalı uzun menzilli telsiz seçeneklerinden almak ya da kiralamak için fiyat araştırması yapabilir, uzun menzilli telsiz çeşitlerinin fiyatını öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.