Sitede Ara

DMR Telsizler

#BirlikteGeleceğeGüvenle

DMR Telsiz Çözümleri


Hytera DMR telsiz seçenekleri, Denge Telekom garantisiyle kullanıcıların satışına sunulmaktadır. DMR telsiz çeşitlerinden birini seçerek kurum içi iletişiminizi hızlandırabilir ve güvenliğinizi sağlayabilirsiniz.

DMR Telsiz Nedir?


DMR (Dijital Mobil Radyo) telsizleri, dünya çapında kullanılan haberleşme sistemidir. Dijital bir telsiz teknolojisi olan DMR, ilk olarak analog telsizlerin ötesinde bir fikir ile üretilmeye başlanmıştır. Telsizler öncelikle endüstriyel ve ticari alanlarda kullanılırken ileri teknolojisi sebebiyle günümüzde birçok alanda sıklıkla tercih edilmektedir. Kolay erişebilirliği, fiyat-performans özelliği, internet üzerinden bağlanma kolaylığı ve uluslararası görüşme imkanı gibi nedenlerden dolayı acil durum ekiplerinin ve profesyonel, amatör telsizcilerin favori telsiz cihazları arasında yer alır.

DMR Telsiz Sistemleri


DMR telsizleri özel kılan özelliklerinden biri; tek bir frekans üzerinden iki ayrı haberleşme kanalı sunmasıdır. Ses kalitesinin korunması için dijital teknolojisi sesi öncelikle sayısal veriye çevirir. CODEC adı verilen yazılım aracılığıyla ses verisi kodlanarak güvenli olarak karşı tarafa geçişi sağlanır. İnternet altyapısı sayesinde uzak mesafe iletişimine de kolayca erişim sağlar. Bu özellikler harici telsizlerin; GPS konum belirleme, ID kimlik bilgisiyle iletişimdeki kişinin bilgilerini görme, bireysel çağrı yapabilme ve mesajlaşma özelliği de bulunmaktadır. DMR telsizlerinden aldığınızda, kullanabilmeniz için DMR ID sahibi olmanız gerekmektedir.

DMR telsizleri; Tier 1, Tier2 ve Tier 3 olmak üzere 3 farklı standartta tasarlanmıştır:

DMR Tier 1 telsizleri, lisanssız kullanıma uygundur. Frekansta tek görüşme sağlar. Maksimum 0.5w çıkış gücüne sahiptir. Amatör kullanımlar için ideal bir telsiz tercihidir.

DMR Tier 2 telsizlerini kullanmak için lisans almak gerekir. Gelişmiş yüksek ses kalitesi tek frekansta çift görüşme imkanı sağlar. AMBE sistemi sayesinde arka sesler temizlenerek pürüzsüz ana ses karşı tarafa iletilir. Hizmet sektörü için ideal bir kullanım sunar.

DMR Tier 3 telsizleri, lisanslı yüksek kapasiteli teknolojilerden biridir. Büyük ölçekli alanları yönetmek için tasarlanmıştır. Kamu kuruluşlarında, ticari ve endüstriyel
alanlarda kullanılır.

DMR TELSİZ ÇEŞİTLERİ


DMR telsiz çeşitleri; atex exproff telsizler, el telsizleri, dijital PMR el telsizleri, dijital profesyonel el telsizleri, araç telsizleri, röle sistemleri ve analog telsizler olarak ayrılmaktadır. Sektörel ihtiyaçlara göre DMR telsizleri Denge Telekom garantisiyle satılmaktadır.

DMR TELSİZLER

DMR Telsizleri Kullanım Alanları


DMR telsizleri; yüksek ses kalitesi, çift zamanlı dilimi, GPS özellikleri, uzun pil ömrü ve dijital güvenlik özellikleri gibi avantajlarından dolayı birçok alan ve kurumda kullanılmaktadır. DMR telsizlerinin kullanıldığı alanlar şu şekildedir:

Endüstriyel ve Ticari Kullanım: DMR telsiz cihazları, kolay ve hızlı iletişim sağladığı için sıklıkla ticari alanlarda kullanılmaktadır. Üretim, inşaat, taşımacılık ve lojistik gibi alanlar için kullanımı uygundur.

Acil Durum Ekipleri: DMR telsizler, profesyonel kullanımıyla güvenli ve hızlı bir iletişim sağlar. Bu sebeple; polis, itfaiye ve arama kurtarma gibi acil durum ekipleri tarafından kullanılır.

Amatör Telsiz Operatörleri: Acil durumlarda etkili iletişim sağladığı; son teknolojisiyle kolay ve pratik bir kullanım sağladığı için amatör telsizciler tarafından DMR kullanılmaktadır.

Kamu Kurumları: DMR telsizleri, güvenli bir iletişim için dijital şifreleme özelliğine sahiptir. Dijital güvenliği ve veri taşıma kapasitesi özellikleri sebebiyle kamu güvenliği için; emniyet kurumlarında ve sınır alanları gibi kamu kurumlarında kullanılmaktadır.

DMR Telsiz Avantajları


DMR telsiz cihazlarının özellikleri ve faydaları şunlardır:
Dijital Ses Kalitesi:DMR’nin son teknoloji yapısı; daha az güç ile telsizin çalışmasını sağlayarak kullanıcıya uzun pil ömrü imkanı sunar. Yüksek verimlilik ile iletişimi güçlü kılar.

Uzun Pil Ömrü:Bas konuş el telsizleri, mevcut tüm geniş bant şebekelerini kullanarak kesintisiz bir iletişim sağlar. Grup halinde iletişimi de mümkün kılar.

Dijital Güvenlik Sistemi:DMR telsizleri, kullanıcıların güvenliği doğrultusunda tasarlanmıştır. Kimlik doğrulama ve şifreleme sistemi, kullanıcıların özel bilgilerinin korunmasını sağlar. Bilgilerin kopyalanmasını önlemek için özel bir yazılım içerir. GPS özelliği ise konum bilgilerinizi göstererek kaybolmanızı engeller.

Veri Taşıma Kapasitesi:DMR telsizleri, dijital teknoloji aracılığıyla yüksek veri taşıma kapasitesine sahiptir. Time Division Multiple Access (TDMA), özelliği sayesinde tek frekansta aynı anda iki farklı kullanıcıyla iletişimi mümkün kılar.

Menzile Göre DMR Telsizleri


DMR telsizleri, kısa menzilli ve uzun menzilli haberleşme sistemlerinde profesyonel bir iletişim sağlar. Kısa menzilli telsizlerin kullanım alanları 10 km bir menzile kadar uygundur. Uzun menzilli telsizler ise 100 km menzile kadar iletişim sağlar.

DMR Telsizleri Kimler Tercih Etmeli?


DMR telsizleri, teknoloji altyapısıyla haberleşme iletişimlerini güçlendirmek isteyen kişiler tercih etmelidir. İletişim ağlarında, üst düzey güvenlik sistemlerine ihtiyaç duyan; görüntü erişimi isteyen kişiler için DMR telsizleri uygundur.

DMR Telsiz Fiyatları


DMR telsiz fiyatları; modeline ve teknolojisine göre farklılaşmaktadır. Ortalama olarak DMR telsiz fiyatları $450 – $1900 aralığına sahiptir. DMR telsiz fiyatları hakkında kapsamlı bir ücretlendirme için Denge Telekom’a ulaşabilirsiniz.

A.Ö

Ahmet Hakan Öçaldı

google

google

güvenlik ve haberleşme alanında lider bir firma

H.E

Hüsnü Erkek

google

google

Güvenlik ve Haberleşme konusunda en üst düzeyde bir firma. Kısa zaman kalıcı çözümler sunuyorlar.

MERAK ETTİKLERİNİZ

DMR Protokolü Nedir?
Dmr protokolü, ETSI tarafından onaylanan ve profesyonel mobil radyo kullanıcıları için tasarlanan bir sayısal radyo haberleşmesi standardıdır.
DMR telsizleri, uzun süreli geniş alanda kolay iletişim sağlamak isteyen kişiler tercih etmelidir.
DMR telsizlerinin kullanımı için genellikle lisans gerekir. Lisans gerekliliği ülkelerin politikalarına göre değişir.
Hangi Sektörlerde DMR telsizleri yaygın olarak kullanılır?
Kamu kurumlarında, özel güvenlik şirketlerinde, eğitim kurumlarında, lojistik ve ticari alanlarda DMR telsizleri yaygın olarak kullanılır.
DMR telsizleri; telsiz teknolojisinin son aşamasıdır. Son teknoloji dijital çözümleri DMR telsizleri diğer telsizlerden ayırmaktadır.
DMR telsizlerde grup iletişimi, kullanıcıların aynı gruba üye olduklarında çalışr. Aynı grup üzerinden telsiz aracılığıyla birbirleri ile konuşurlar.
#BirlikteGeleceğeGüvenle